Hopp til hovedinnholdet

G17. Når vi skal ha sex og begge er kåte og klare, så går det bare litt tid, så får jeg ikke lenger stå. Er det noe feil med meg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei, Er en gutt på 17 år som har et problem når det kommer til samleie. Når jeg og jenta mi er begge kåte og "klar", Og etter jeg har fått penisen min inn i henne, Så går d bare litt tid - Så har jeg ikke lengre Stå. Er mange plaget med dette? Er det noe feil med meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Nei, det er ikke noen grunn til å tro at noe er galt med deg, og mange henvender seg til SUSS og Ung.no med dette.

Mange som lurer på dette, lurer på om det kan være noe galt med potensen deres. Som tommelfingerregel kan vi si at så lenge ereksjonen i det hele tatt kommer, når man er sammen med partner, eller er alene, så er det ikke noe fysisk galt. Da er problemet enten psykisk eller man overvurderer hvor lenge penis kan være stiv.

Penis holder seg sjelden stiv uten stimuli veldig lenge, og man trenger ikke være bekymret om ereksjonen gir seg etter noen kort tid uten mer stimuli. Dette er nemlig helt normalt.
Når man er ungdom opplever man gjerne at ereksjonen kommer ofte av seg selv, og at den kan være plagsomt tilstede. Dette gir seg når man blir mer voksen, og det er helt naturlig. Når man er eldre opplever man gjerne at man holder lengre, og at man ikke får så ofte ufrivillig ereksjon.

Når man skal ha sex opplever man gjerne et prestasjonspress, gjerne fra kjæresten, men gjerne enda mer fra seg selv: Man tror at partner forventer en superelsker, som kan alt og holde ut så lenge han/hun vil. Slik er det ikke. Det er ingen som kan alt, og ingen holder ut evig. Man mister gjerne lysten etter en stund, blir sliten og man kan gjerne bli sår på penis eller i skjeden.
For å unngå dette presset er det viktig at man slapper av, og innser at sex ikke er noen prestasjonsidrett. I stedet er sex en intim stund der man leker sammen med partner. Når man ser på sex som lek har man gjerne et annet fokus, og kan ta seg bedre tid.
Rådet til deg blir derfor at du og kjæresten slapper av, og utforsker hverandre. Det er masse som kan utforskes og stimuleres før gutten eventuelt fører penis inn i skjeden. Man kan også onanere hverandre eller onanere sammen, utføre munnsex på hverandre, eller lignende. (Husk at de fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris, som ligger på utsiden av skjeden, og den er lettere å stimulere når penis ikke er inne i skjeden.)
Når man er godt kjent med partners kropp, nytelse og personlighet, og sin egen kropp, nytelse og personlighet blir man tryggere, og flinkere til å ha god sex sammen.

Håper dette var til hjelp for deg. Ta gjerne kontakt igjen hvis det er noe mer du er opptatt av!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvis du ser på tv tre timer om dagen og lar tv-en stå på standby resten av dagen; hvor stor del av energien brukes av standby funksjonen?