Hopp til hovedinnholdet

Når vi skal ha samleie klarer jeg ikke å få penisen opp, og når den først kommer opp så rekker jeg ikke sette på kondomet før den blir slappere igjen

Gutt 19 år
 

Spørsmål
Hei :p Dette er sååå flaut å si, men jeg jeg trenger litt hjelp angående noe.. Jeg har den fineste dama du kan tenke deg, akkurat det jeg har drømt om :) og da mener jeg ikke bare utseende, selv om det kanskje virka sånn, hehe.. til spørsmålet mitt: jeg og jenta mi ligger å tar litt på hverandre og hun blir skikkelig kåt og det blir jeg også. hun er klar for at vi skal ha samleie og det ønsker jeg også, men jeg klarer ikke få penisen opp :( og når den først kommer opp, så rekker jeg ikke sette på kondomen før den blir slappere igjen?? jeg skjønner det absolutt ikke... veldig forvirra for øyeblikket :( trenger hjelp! Takk på forhånd
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det du beskriver er veldig vanlig for gutter å oppleve. Mange er bekymret for at dette har med potensen (evnen til å få ereksjon) å gjøre, men så lenge du i det hele tatt får ereksjon er det et godt bevis på at det ikke er noe i veien med potensen din.

Dette skyldes helt sikkert at du er nervøs og stresset når dere skal ha sex sammen. Det kan ofte virke selvforsterkende, ved at frykten for å ikke få den opp gjør at man blir enda mer stresset.
Løsningen på dette er ofte å ta et steg tilbake, og forsøke å slappe av. Etter hvert som man blir bedre kjent sammen, både seksuelt og på andre måter, så blir man tryggere på kjæresten, og ereksjonen er mer pålitelig.
Det er en idé at dere sammen sørger for å fokusere mindre på penisen din og mer på andre ting. F.eks. kan dere bruke lenger tid på munnsex eller at du bruker fingre/hender på kjæresten din. Et lengre forspill vil ofte virke beroligende, samtidig med at begge rekker å bli godt kåte.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om økonomi?

Hva vil det si å jobbe svart?