Hopp til hovedinnholdet

Blør så mye når jeg har mensen? Får vondt ved sex, er dette fordi han treffer livmorveggen?

 

Spørsmål
hei! har hatt mensen i 5 år nå, og hver eneste gang jeg får mensen er det sykt mye blod. i starten trodde jeg det var fordi det var 'uregelmessig' ,men det kan umulig være derfor. jeg bruker de største tampongene, men likevel blør det utenfor. det er svært irriterende, særlig om natten. er det farlig å miste så mye blod? også en annen ting. når jeg har sex, så får jeg vondt i livmoren. kan det være fordi penis er for lang og treffer livmorveggen? håper på svar. hilsen jente17:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er lite trolig at du blør så mye under mensen at det er ferlig for deg. Så lenge du føler deg ved OK form ellers så er du trygg. Noen jenter har behov for jerntilskudd i forbindelse med mensen, men dette bør du diskutere med legen din.

Blødningene dine høres ganske plagsomme ut for deg, og det er nok lurt at du oppsøker lege for dette. Det kan hende at p-piller eller andre ting kan hjelpe deg med de kraftige blødningene.

Når det gjelder spørsmålet om smerter ved sex, så er det naturlig å tenke at dette er fordi du får støt mot skjedebunnen. Jenters skjede er ikke mer enn 10 cm dyp, så det skal ikke unormalt store peniser til for å støte mot bunnen om gutten kommer godt til og støter hardt. Denne typen smerte går som regel over etter relativt kort tid. Hvis ikke det gjør det kan det være lurt at legen også ser på dette.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS svarer deg raskt og anonymt på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv. Du kan sende spørsmål ved å logge deg inn på suss.no, sende SMS til 2026 eller ringe 800 33 866
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foresatte kontaktes hvis du får prevensjon og er under 16 år?