Hopp til hovedinnholdet

Gutt 15. Ikke hatt sex, men har noen klumper oppover penis. Ikke så store, men de har blitt flere.

 

Spørsmål
Hei, Jeg er en Gutt på 15 år jeg har noen små klumper på penis.

Disse "klumpene" har vanlig hudfarge og er ikke noen irriterende. De er ikke så stor men det har kommet flere etter tid. De beffiner seg fra pungen og opp mot Penis, det er akkurat som om dem klatrer oppover.

Vet ikke om det er noe farlig eller hva det er. Har prøvd en del søk på nettet men ingen svar og jeg håpet at dette kunne hjelpe.

Jeg har ikke hat sex så jeg tror ikke det kunne være noe sykdomer derfra

Håper jeg kunne få et svar.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er mange gutter som har oppdaget prikker på penis, og lurer på hva dette er for noe. Når gutten har hatt sex, er det en mulighet for at dette kan være bl.a. kjønnsvorter, men hvis du ikke har hatt seksuell kontakt er det nok ikke det du har.

Dette høres mest ut som talgkjertler. Alle har disse talgkjertlene, men hos noen er de synligere enn andre. De ligger under huden, og hos noen kan det noen ganger komme ut hvitt talg om man klemmer på dem (ikke gjør det, det kan føre til infeksjon). Hvis du tror dette må være noe annet enn talgkjertler kan du dra til lege, helsesøster eller helsestasjon for en enkel undersøkelse. Da kan du få et sikkert svar på hva dette er for noe.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Hvem er dopingtelefonen.no (800 50 200) til hjelp for?