Hopp til hovedinnholdet

Hvordan runker man? Vanskelig å få forhuden ned. Tips for sex første gang.

 

Spørsmål
Hei, eg er en gutt på 14 år som runke ganske ofte.
Ofte nesten kver dag. Eg har alltid runka med å dra forhuda berre litt opp og ned på toppen av penishode. Og har våre fornøgd med det. Har fått gode orgasmer. Har i det siste funne ut at eg kan dra meir og meir nedover.
Men om eg drar helt ned, får eg ikkje forhuda opp igjen over penishode. Då må eg vente til penisen blir meir slapp igjen.

1. Kan dåkke forklare meg vanlig runking, korleis det skal foregå? Kor langt ned forhuda skal osv..

2. Kan av og til vær vanskli å få forhuden ned og, når penisen er stiv. Verfall når når det er helt tørt. Betyr det at eg har trang forhud? Kan det skape problem ved sex?

3. Har en kjæreste, og vi har prata masse om sex, stole veldig på kverandre, vi har ikkje gjort meir enn runking og fingring. Men trur vi begynne å nærme oss sex. Verfall om ett par Måneda. Er d nåke eg burde huske på? Tips? :)
Trur eg veit d meste.

Plis svar. Takk på forhånd :)

Mvh. Meg =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Så bra at du lærer deg selv å kjenne ved hjelp av onani!

1. De fleste gutter onanerer ved å trekke forhuden frem og tilbake over penishodet. Det finnes ingen fasitsvar på hvor langt, hvor hardt og med hvilken hastighet man skal gjøre dette. Her får du prøve deg frem med hva du liker. Varier alle kombinasjoner og finn ut hva du liker best.

2. Det høres ut som om du har moderat trang forhud. Antakelig vil dette gi seg etter en tid med onani, men det kan være lurt at du regelmessig trener forhuden ved å trekke den frem og tilbake over penishodet i noen minutter hver dag, i tillegg til at du onanerer. Hvis du blir sår kan det være lurt å bruke litt uparfymert babyolje for å mykgjøre huden.
Når du onanerer er det lurt å bruke spytt, glidemiddel eller babyolje for å gi litt ekstra glid. De fleste gutter fukter penishodet ved onani.

3. Så bra at dere tar den tiden dere trenger før dere skal ha sex! Når dagen kommer er det viktig at dere ikke tar det for seriøst, at dere snakker sammen, at dere viser hverandre hva dere liker, og tar dere tid til å utforske hverandre. Det er lov å både feile, kløne og begynne å le når man har sex (både første gang og når man har vært gift i mange år).
Hvis kjæresten din ikke har hatt sex før kan det godtvære at hun får vondt og begynner å blø. Da er det viktig at du prøver å sette henne i fokus, slik at hun kan få styre. Hvis det gjør vondt må dere slutte.
De fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris, ikke ved at penis er inne i skjeden. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.
Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å stimulere den direkte. Da kan man stimulere området rundt.

Husk for all del å bruke prevensjon. Jenter kan bli gravide hver eneste gang de har sex, også første gang. Kondomet skal på før penis i det hele tatt er inne i skjeden. Det er lurt om du kjøper noen kondomer og lærer deg å sette disse på en godt stund før dere skal ha sex. Å sette på et kondom er en teknikk som må læres. Hvis ikke man kan det kan det både være frustrerende og fortvilende når begge er klare.

Håper dette gav deg noen tips og oppklaringer!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva vil det si å kondolere?