Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Mamma vil anmelde kjæresten min fordi vi har hatt sex. Han er 18, jeg 15.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei!

Jeg er en 15 år gammel jente. For 1,5 måned siden ble jeg sammen med en gutt på 18 år. Mamma har alltid stolt på meg. Derfor lot hun oss være alene sammen hele påskeferien, mens hun var hos sin kjæreste. Da hun kom hjem igjen hadde han dratt. Vi begynte å småkrangle litt på kvelden, hun spurte meg plutselig om han og jeg hadde hatt sex. Å lyve er noe jeg er veldig imot, så jeg svarte helt ærlig ja. Hennes reaksjon var virkelig ikke som forventet, hun ble utrolig forbannet på meg. Hun sa jeg ikke har lov til å ha sex før jeg har fylt 16 osv. Jeg vet jo at hun ble skuffet fordi hun ville at jeg skulle vente med å ha sex til jeg fyller 16, men det er ingen som kan bestemme om jeg skal ha sex da eller da, det er faktisk MIN egen kropp som jeg bestemmer over selv.
Hennes første reaksjon var at hun ville anmelde han, at det var hans fel, og at jeg aldri skulle få møte han igjen.

Hun har roet seg nå og skal ikke anmelde han, men jeg lurer bare på om dette virkelig ville blitt en sak for politiet? Jeg er 15 år gammel, men fyller 16 år om 8 måneder altså i Desember. Dette betyr at mange i mitt årskull har alerede fylt 16 år. Selv synes jeg det er utrolig urettferdig at de som har bursdag i f.eks januar skal få lov å ha sex før meg bare fordi de er født tidligere på året. Jeg vet jo at det er sånn loven er skrevet at det er en seksuallavalder som er 16 år, og at jeg bare må godta at det er sånn det er. Men jeg bare lurer på om det hadde blitt noen sak av det ettersom jeg fyller 16 år i år!

Supert at dere har en sånn her spalte forresten, fint å ha en nettside man kan få svar på omtrent alt på!
account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer