Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Svie i tissen

 

Spørsmål
Hei

Jeg får ofte svie i tissen etter at jeg har fått utløsning. Det svir i urinrøret og jeg må tisse. Når jeg har tisset en gang, så blir jeg sittende på do med bare noen dråper som kommer ut om gangen. Det er veldig ubehagelig.

Ofte får jeg også behov for å bæsje samtidig som tissefølelsen, men det kommer aldri noe ut.

Ofte skjer dette når jeg føler en viss følelse av forkjølelse i halsen (solv om jeg ikke er forkjølet)

Spesielt når det er varmt får jeg dette.

Det varer i ca en time om gangen.

Kan dere være så snill å hjelpe meg? Det har vart i flere år, og jeg har sluttet å lete etter kjæreste fordi det er så ubehagelig.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Dette hørtes ikke noe hyggelig ut for deg, og det er bra at du forsøker å finne ut hva det kan være.

Det er ikke helt uvanlig at gutter får en viss svie etter sædutløsning, men det høres ut som du er sterkt plaget av dette, og at det har vart lenge.
Det er ikke helt godt å si sikkert hva dette kan være for noe, men svie ved vannlating (tissing), hyppig trang til vannlating, og at det kommer lite ut hver gang er klassiske symptomer på en infeksjon.
Det kan også være andre årsaker til at du opplever dette.

Det er derfor lurt at du oppsøker fastlege eller helsestasjon for å få dette undersøkt. Der vil du bl.a. bli bedt om å avgi en urinprøve.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om UKM?

Hva står UKM for?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre