Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

- Hvor lenge kan man gå med klamydia før man kan bli steril?

 

Spørsmål
HEISANN =)

Har vært til helsesøster og har fikk beskjed om at jeg hadde klamydia. Må vente i 14 dager før jeg kan begynne på kuren fordi jeg og kjæresten må begynne samtidig. Vi fikk 1 dagerskur
- Hvor lenge kan man gå med klamydia før man kan bli steril?
- Helsesøster sa vi måtte vente i 4 uker med sex, men jeg og kjæresten skilles om 4 uker etter vi begynner på kuren, pga jobb, og vil helst ha sex mens vi er sammen. MÅ vi vente i 4 uker før vi kan ha sex? Eller kan vi ha det tidligere hvis vi bruker kondom?

Håper på svar :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Det er helt umulig å forutsi hvor lenge man må gå med klamydia før man blir steril. Faren er størst hvis man utvikler en bekkeninfeksjon, og da vil man oftest ha klare symptomer, med smerter i magen, økt og endret utflod, mellomblødninger, smerter ved samleie mm.

Det er lurt at dere tar kuren samtidig, så frem til dere tar den, kan der jo ha sex. Når dere har tatt den bør det gå ca. 14 dager uten sex. Dette er både fordi underlivet trenger ro for maksimal behandlingseffekt og fordi dere ikke skal resmitte hverandre hvis medisineffekten kommer tidligere på den ene enn den andre. Denne perioden bør man også drikke minst mulig alkohol.
-Men da rekker dere jo litt sex etter 14 dager fra dere tar pillene og før dere skilles. Husk å ta en etterkontroll 5-6 uker etter behandling begge to.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Bør ein ta solarium for å førebu seg til sydenferie?