Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Får røde nupper etter barbering, er veldig rød på kjønnsleppene og jeg får ikke orgasme.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! jeg er en jente på 15, snart 16 som har en kjæreste. Vi har mye sex, og derfor barberer jeg meg ofte nedentil men opplever små nupper og røde prikker i etterkant, hvordan kan jeg unngå dette?
Jeg har også blitt veldig rød og sår bakerst ved kjønnsleppene, og det svir veldig når han fingrer meg eller når vi har sex. Hva kommer dette av? Det kan umulig være pga sexen, for dette fikk jeg nå for litt siden og da hadde vi ikke hatt sex på noen uker. Hvordan kan jeg få vekk dette?
Også opplever jeg ikke orgasme når vi har sex, tror jeg.. klarer ikke helt å skjønne hvordan den følelsen er. Det kiler noe ekstremt når han stimmulerer klitoris, men er det orgasme? jeg er redd for å fake, men vil ikke skuffe han heller!! håper jeg kan få et nøyaktig svar ;-)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

1) Noe sårhet og kløe blir det nesten alltid når man fjerner kjønnshår, men det er viktig når du barberer deg å bruke en skarp høvel og rikelig med barberskum. Hvis du barberer uten bruk av skum eller gel, blir det nesten alltid nupper og røde prikker. Du kan også smøre inn huden med en fuktighetskrem etterpå.

2)Det er vanskelig å si hva det kan være, så hvis det ikke blir bedre innen kort tid anbefaler jeg deg å snakke med legen på helsestasjon for ungdom. Det kan være lurt å ikke belaste området mye med sex eller fingring til det er blitt bedre og du vet hva det er.

3) Over 70% av alle jenter er avhengig av annen stimulering i tillegg til penis inne i skjeden, for å få orgasme ved vaginalt samleie. For de aller fleste jenter er det alfa og omega å stimulere kklitoris på en aller annen måte. Kilingen du opplever er en god følelse, men er ikke orgasme. Orgasme er  reflekser som setter i gang en serie av muskelsammentrekninger i en bestemt rytme og rekkefølge.

Ikke jag så mye etter orgasmen, for da kan den bli vanskelig å oppnå. Prøv heller å nyte øyeblikket og vær mest mulig i situasjonen, følg partneren din og kjenn at det er godt underveis. Da kommer faktisk orgasmen lettere.   

 www.ung.no/sexogsamliv/2143_Sex_-_og_samleieskolen.html

Lykke til videre

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hvem kan du klage til dersom du har fått feil behandling hos forsikringsselskapet?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre