Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har vært skilt i over 7 år.Men det som plager meg er at de ikke snakker så ofte sammen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en 13 år gammel jente.Foreldrene mine har vært skilt i over 7 år.Men det som plager meg er at de ikke snakker så ofte sammen om ting og tang.Og hvis jeg spørr de om noe så får jeg eks bare lov av mamma og ikke lov av pappa,eller omvendt.Da er det vannskelig å velge hvem jeg skal høre på.Og pappa mener han bestemmer mest siden jeg er mest hos ham.Og når jeg fortalte det til mamma ble hun litt lei seg.Og akkurat nå har jeg veldig lyst til å farge håret og ta piercing i øret.Jeg får lov av mamma men ikke av pappa.Og jeg føler jeg ikke bare kan gjøre det når jeg ikke får lov av pappa.Jeg er redd han blir sint. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg hører at du blir stående midt imellom din mor og far og ikke vet hvem du skal høre på. Det er ikke bra at det er du som skal måtte velge og finne ut hva du skal gjøre når mor og far er uenige.

Det er dine foreldre som må bli enige om hva du får lov til og ikke. Mitt forslag er at du viser mailen du har skrevet til din far og til din mor slik at de forstår at dette er et stort problem for deg og at et barn på 13 år ikke skal behøve å måtte velge hvem det skal høre på. Det er de voksne som bestemmer og selv om de ikke bor sammen, så må de bli enige. De kan oppsøke familiekontoret i kommunen dere bor i om de trenger hjelp.

Les også artiklene jeg legger ved under svaret for noen tips til hvordan du kan snakke med foreldrene dine.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse