Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skilte seg. Mamma tar ikke kontakt med meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år. Pappa og mamma har får et halvt år siden skilt seg. Men, problemet er at mamma ikke har tatt kontakt med meg. Hver dag på skolen begynner jeg å gråte fordi, jeg tenker så mye på det. Og det går ut over skolegangen min, og ikke minst konsentrasjonen min. Så derfor var det noen spørsmål jeg lurte på om du/dere kunne svare på. 1. Hvordan ville du/dere reagert hvis du fant ut at din mor ikke vil ha kontakt? 2. Vil jeg kunne få konsentrasjonen tilbake igjen. Isåfall hvor lang tid kan det ta? 3. Jeg bor hos far men, han skjønner seg ikke helt på meg. Så det blir vanskelig å snakke med han. Hvordan kan jeg bare snakke med han om hvordan jeg har det? Det var egentlig bare det nå. Jeg har sagt i fra til lærere og alt, og de synes virkelig det er dumt at siden hn er voksen og jeg er barn, så er det hun som skal oppføre seg som voksen og at hun ikke skal være meg. De sier også at de synes jeg ikke skal ha det sånn, men det blir bare værre. Dette går også utover søvnen min (at jeg ikke får sove om natten) og at jeg nesten har sluttet å spise. Håper du/dere kan hjelpe meg. :-/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente på 13 år !

Forstår deg slik at mamma og pappa har skilt seg, at mamma ikke har tatt kontakt med deg etter det skjedde, du gråter og har det vanskelig. Du sier også at dette går ut over konsentrasjonen og skolearbeidet ditt.  Det er ikke vanskelig å forstå at du er lei deg. En ting er at mamma og pappa har gått fra hverandre, det er trist nok i seg selv, men det må være veldig sårende for deg at mamma ikke tar kontakt med deg. Jeg lurer på om det kan være grunner til at mamma ikke tar kontakt; er hun syk på noen måte ? enten fysisk eller psykisk (syk i tankene)  ?  Uansett så er det viktig for deg at du får hjelp til å snakke om dette og få noen svar.

Du stiller 3 spørsmål og jeg svarer uten å gjenta selve spørsmålene:

  1. Det er vanskelig å si hvordan hver enkelt ville reagert hvis en fant ut at sin egen mor ikke vil ha kontakt.  Tror mange vil reagere sånn som deg. Svært mange vil nok bli såret og lei seg, noen vil bli sinte og ikke minst så vil alle ha behov for å få svar på hva som foregår.
  2. Hvis du får hjelp til å snakke om det som er vondt og vanskelig for deg, vil du antageligvis få konsentrasjonen tilbake. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, for noen går det nokså fort, for andre tar det lenger tid og for andre igjen så kan det gå litt i bølgedaler.
  3. Det kan høres ut som din far ikke klarer å snakke med deg om det som har skjedd. Samtidig ser jeg at du har vært flink og sagt i fra til lærere. Jeg vil at du skal forsøke dette en gang til, og du kan gjerne ta med dette svaret og vise dem.  I de fleste kommuner i Norge så finnes noen som heter familiesenter. De kan hjelpe barn og foreldre til letter å kunne snakke sammen. Gå gjerne til sosiallærer på skolen din og be om hjelp til å ringe familiesenteret der du bor.  Det hjelper ikke deg at de sier  «hun er voksen, du er barn». Du trenger hjelp til å få svar !  Kanskje må noen andre voksne ta  kontakt med mamma og spørre henne hva som skjer.

 

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, telefonnummer 116111. Det er gratis å ringe.

Vi vil hjelpe deg å finne frem til noen du kan snakke med i den kommunen du bor i.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse