Hopp til hovedinnholdet

Jeg er skillsmissebarn og moren min planlegger å gifte seg med den nye typen sin. En venn av meg sa det at jeg kan kreve morsarven på forskudd. Er dette sant?

 

Spørsmål
hei!
jeg er skillsmissebarn og moren min planlegger å gifte seg med den nye typen sin... og en venn av meg sa det at jeg kan kreve morsarven på forskudd, dersom hun skal gifte seg, slik at jeg slipper å dele halvparten med stefaren min, dersom mamma skulle falle fra først.. jeg lurer derfor på om dette er sant og hvordan jeg skal gjøre dette?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette stemmer ikke. Ingen kan kreve arv fra noen som fortsatt er i live. Så lenge moren din lever kan hun i utgangspunktet gjøre hva hun måtte ønske med sine midler. Det er mulig din venn blander sammen med situasjonen der mors tidligere ektefelle er død, og arven etter han ikke er fordelt. Dette blir en annen situasjon, fordi det er farens arv, og ikke morens, som skal fordeles.

Vennlig hilsen

Juristen, Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arveregler

Jente leser et dokument (colourbox.com)

Står du oppført i testamentet til en person som er død, er du arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du som barn, forelder eller lignende er det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Hva kan være bra behandling mot angst