Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14, sliter med foreldrenes skilsmisse.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på14 år. Jeg sliter veldig med selvtillit, og har skilte foreldre. De skilte seg da jeg var 3. Jeg har ingen minner fra den tiden, untatt 1. Det eneste jeg husker er dagen de flyttet fra hverandre. Som sagt sliter jeg med selvtillit, og andre slike ting. Jeg har en tendens til å beskylde meg selv for alt mulig. Jeg beskylder meg for at foreldrene mine skilte seg. Jeg har flere søsken, men jeg er minst. Jeg skulle så gjerne vist hvorfor foreldrene mine flyttet fra hverandre...tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no! Du er ikke alene om å tenke som du gjør og lure på de tingene du gjør... dessverre!

Jeg legger ved noen artikler som jeg tenker kan være nyttig for deg å lese. Særlig den første tenker jeg inneholder en masse tanker som du sikkert kjenner deg igjen i. Og selv om den ikke gir svar på din situasjon, så kanskje den gir deg noen tips til hvordan du kan finne ut litt mer om hvordan det har blitt om det har blitt. Begynn med å skrive et brev til foreldrene dine der du stiller alle de spørsmålene du lurer på. Du trenger jo ikke å gi det til dem, men kanskje det er godt for deg å skrive det ned. Om ikke annet for å få litt oversikt over situasjonen for din egen del. Hva er det du egentlig lurer på liksom....

Det kan også være en ide å snakke med helsesøster på skolen din. Fortell henne hvordan du har det. Hun kan lytte til deg, og om du ønsker det kan hun også hjelpe deg å prate med foreldrene dine, eller hun kan hjelpe deg å komme i kontakt med andre som kan prate med foreldrene dine. Helsesøster kan også komme med råd og tips til hva du kan gjøre selv, eller gi deg metoder for å takle situasjonen bedre på.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse