Hopp til hovedinnholdet

Pappa har funnet seg en ny dame med unger. Jeg synes det er slitsomt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har hatt skilte foreldre i snart fem år. jeg synnest alltid det har vert dumt men jeg har ikke sakt noe. for ca. et halvt år siden fant pappa sei enn ny dame så jeg synset var veldig dumt. jeg bor annen kvar uke hos mamma og pappa, sammen med mine to søsken. for nesten 6 uker siden leste jeg pappa sine meldinger, ( som jeg veit var veldig dumt gjort.) og der sto det at den nye dama var gravid...... hun har allerede to unger på 5 og 10 fra før. jeg synest det er veldigt slitsomt og av og til tenker jeg at jeg bare burde forsvinne. jeg vurderer og flytte opp til mamma men vet ikke va jeg skal si til pappa. noen tips ? PS. jeg tør ikke å snakke med noen om det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år!

Du sier at foreldrene dine ble skilt for 5 år siden, du bor 1 uke hver hos mamma og pappa og at pappa for et ½ år siden fant seg ny dame. Det kan være vanskelig nok at foreldre skiller seg, og det blir ofte enda vanskeligere når de så finner seg nye kjærester og disse i tillegg har egne barn du må forholde deg til.  Noen syns det er stas å få en ny liten baby i hus, men om du føler at dette blir vel mye for deg, så får du 2 forslag:

Antar du har god kontakt med begge dine foreldre siden du bor 1 uke hos hver og du kan derfor:   

  1. Fortelle pappa at du så meldingen hans, fortell ham nøyaktig hvordan du har det og at du ønsker bo hos mamma. Han er voksne og bør klare å forholde seg til slike problemstillinger.
  2. Du kan snakke med mamma om hvordan du har det og så må hun ta opp med pappa hva du ønsker. Dette er egentlig et ansvar som ligger hos foreldrene og de må bli enige seg imellom, men din mening skal tillegges stor vekt.   

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse