Hopp til hovedinnholdet

Mobbingen har blitt verre igjen og har det ikke bra hjemme

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lenge hatt problemet med mobbing og i sjette og syvende hadde jeg ingen venner. Da jeg begynnte på ungdommskolen, fikk jeg venner og mobbingen stoppet nesten helt. Nå har jeg begynnt i tiende og nå har ting bare blitt værre. På bussen må jeg sitte i trappa fordi jeg ikke får sitte ved siden av noen og jeg får stygge komentarer om håret mitt minst 20 ganger på en time. Det er så ille at jeg vil nesten hoppe ut i veien og bli på kjørt(ønsker det skulle skje). Jeg vil si ifra til lærerene, men jeg får det liksom ikke til. det som gjør dette værre er at foreldrene mine er skilt og mamma pendler til finnmark. Det vil si at jeg er hos pappa i to uker og hos mamma en. Jeg kommer ikke noe godt overens med pappa og det føler veldig ofte som om han ikke prøver engang. Jeg ga han karakterkortet mitt og han hadde en uke på å se på den men han bare kastet det fra seg. Hvis han skylder på meg for noe og kjefter og så finner ut at det egentlig var han selv, sier han ikke noe. Han bryr seg ikke med å høre på hva jeg sier så da jeg skulle i bursdag til venninna mi og sa skal vi dra. Hadde ikke pappa hørt alle de gangene jeg hadde snakket om det eller sakt ifra at jeg skulle i bursdag. Han vet ikke noe om meg engang. Til julegave får jeg ting lillesøstra mi ønsker seg!!! Hva skal jeg gjøre??? Det føles ut som om ingen bryr seg om meg. Jeg er bare ingen på skolen og folk behandler meg som dritt og pappa vil ikke bry seg om livet mitt. Jeg føler meg så alene, selv om jeg har gode venner og en mor jeg vet er glad i meg!? Kan dere gi meg noen råd eller tips for å gjøre hverdagen min bedre??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om, er jo ganske vondt.  De opplevelsene på bussen, kan du absolutt prate med læreren om.  Du kan også forsøke å heve deg over sånne dumme kommentarer.  Ofte er det jo sånn at det er noen få som er så tanketomme å komme med sånt, og greier du å la være å bruke noe særlig energi på det, eller ta det inn over deg, vil det være bra.  Jeg vet at det ikke er lett, men prøv!


Når man ikke har det så lett ellers i livet, blir det også slik at man tåler mindre av andre ting, eller at det som man ellers takler, ikke er så enkelt å takle lenger.  Å leve i en situasjon med skilte foreldre og uten god trivsel hjemme, er utfordrende.  For meg høres det ut som faren din ikke er helt "tilstede" for tiden, -kanskje fordi han også syns livet er litt vanskelig?  Jeg har tro på at det går an å prate med foreldrene dine om hvordan du opplever ting.  En saklig prat med dem om hvordan ting er for deg nå, er mulig å få til.  -Eventuelt kan du få hjelp til en slik prat med noen andre du har tillit til, av lærer eller av helsesøster.  -Ta kontakt med dem og be om litt hjelp.  -Ofte skal det ikke så mye til for å få det LITT bedre. 

Legger ved noen artikler hvor du kan finne noen aktuelle tips.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse