Hopp til hovedinnholdet

Faren til venninna mi truer med å banke henne opp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har ei veldig god venninne som har skilte foreldre. Hun har lite kontakt med faren sin til tross for at han faktisk bor 20 minutter unna. Problemet er at når hun er der overser han henne helt, og han ringer henne aldri. Hun føler rett og slett at han ikke er glad i henne. Jeg fant ut i dag på skolen, når hun var veldig opprørt og lei seg, begynte å gråte og alt, at faren hennes har truet henne med å banke henne opp, og kastet ting etter henne i fortiden. Men hun sier slikt bare for meg (og moren sin), for jeg er den eneste som forstår hvordan hun har det (siden mine foreldre også er skilt, og faren min bor på andre siden av landet). Så hadde visst moren flytet for livet fra han når de fortsatt var gift. Uansett så er hun redd for å ringe han og for å fortelle han dette, siden de aldri snakker sammen, han gadd ikke komme i konfirmasjonen hennes og sånt. Han er rett og slett veldig lite bryende. Han har aldri skadet henne eller moren hennes, men han er visst ganske skremmende. Han har 2 andre barn han bor med. Det er vanskelig for henne og se hvor anderledes han er mot de to andre barna, når han ignorer henne helt. Når hun er hos han, jobber han og er hjemme om kveldene. Dette synes hun er veldig dumt, og hun er overbevist om at han ikke er glad i henne. Jeg vet ikke jeg, men ut i fra alt hun har fortalt meg tidligere begynner jeg å lure på hva som feiler han.. Uansett så lurer jeg bare på hva i alle dager jeg skal svare til henne, og trøste henne med når hun blir opprørt og lei seg. Jeg har prøvd å si: -Jeg er helt sikker på at han er veldig glad i deg, men dårlig til å vise det.. Hun svarte bare gråtende: -Nei, nei! Han er ikke det.. han er ikke det... Så den tviler jeg på at det går å overbevise henne om. Men hva kan jeg si til henne? Forstår at det av og til bare er fint å ha noen som lytter på henne, men føler det blir feil når jeg ikke vet hva jeg skal svare til henne... Hun er btw 15 år hun også. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15 !

Så heldig venninnen din er som har en så god venn og støtteperson som det du er for henne. Hun har det vanskelig med en far som hun ikke opplever bryr seg om henne.

Jeg vil råde henne til å snakke litt mer med moren sin, og fortelle moren akkurat hvordan hun har det og føler det. I tillegg ville jeg anbefale venninnen din å få hjelp til å snakke om de vanskelige tingene. Da kan hun f.eks ta kontakt med Familiesenteret i kommunen der hun bor. Dere vil finne tlf.nr og adresse på hjemmesiden til kommunen deres. Hun kan også ta kontakt med sosiallærer eller helsesøster på skolen sin, hvis det er litt vanskelig å ta kontakt med Familiesenteret. De vil helt sikkert kunne forklare henne mer om hva Familiesenteret jobber med.

Det er nok trygt for henne at du er en så god og støttende venn, men hun trenger sikkert litt ekstra hjelp. I tillegg er det sikkert litt vanskelig for deg også, og vite hva som er lurt å gjøre for at hun skal få det litt bedre. Kanskje dere kunne gått sammen til helsesøster den første gangen?

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse