Hopp til hovedinnholdet

Jeg har funnet ut at pappa snakker med andre damer og lyver om at han er singel

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har funnet ut at pappa snakker med andre damer og lyver om at han er singel, mens han egentlig er gift med mamma. både jeg og søsteren min har lest det han har skrevet, men hun forstod det ikke helt, men jeg har gått rundt å tenkt på det, vet ikke om jeg skal si det til mamma eller ikke ? Hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo en ubehagelig oppdagelse du har gjort.  Jeg syns det er bra at du skriver til oss om det, og at du har pratet med søsteren din om det, og jeg syns også at du skal prate med noen andre voksne om det.  Kanskje går det an for deg å si ifra til pappa om det du har reagert på.  Hvis du føler du kan det, er det kanskje aller best å ta det opp med ham først, men det kan eventuelt være OK å ha noen til å støtte deg i en slik prat.  Er det en annen i familien, eller venn av familien du kunne ha pratet litt med, og fått hjelp av til å prate med pappa? Helsesøster på skolen din, er også en du kan be om råd hos i saken. Skal du fortelle hva du vet kan det hende at det er bedre om du og søsteren din tar det opp med faren din sammen.

Neste skritt er nok å prate med mamma om det, om ikke pappa tar det ansvaret selv. Du må også tenke at du kan ikke gå rundt å bære på denne hemmeligheten for lenge. Dette kan bli en for store belastninger for deg. Det er muligheter for foreldrene dine å få hjelp til å snakke om dette og få hjelp til å finne ut av hvordan de skal komme i gjennom dette. De kan få hjelp på Familievernkontoret der dere bor er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen.

Håper dette kan hjelpe deg!

 

Vennlig hilsen helsesøster og familiepsykologen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse