Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bo mer hos moren min.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa er skilt. Jeg er bare hos pappa annen hver helg, men det er ikke det jeg ønsker. Pappa sier at støter meg uansett hva jeg velger. Problemet er bare at mamma ikke hører på meg, og sier at det er "her" jeg har alle vennene mine. Det er forsovet sant men jeg og pappa har nettopp flytet nærmere. Har en kompis som sa han ville være hos mora en uka og faren en uke, det fikk han. Det er det jeg også ønsker.. I Januar skal vi på familievernkontor og få ny avtale, men tror ikke det blir forandringer. Før jeg hos pappa litt mer, da jobbet han skift så det var en 5-ukes ordning. Den ene fri uka han hadde fri iløpet av de fem ukene var jeg hos mamma. Hva skal jeg gjøre for å få mamma til å høre på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Slik jeg forstår det du skriver så har du lyst til å bo mer hos din far, men at din mor sier du har alle vennene dine der du bor sammen med din mor. Du mener at det går greit å bo mer hos din far siden han har flyttet nærmere.

Jeg tenker det er viktig at du igjen prøver og si det til din mor at du ønsker og bo mer hos din far, og at du får støtte fra din far i dette. Når du/dere kommer på familiekontoret i januar kan du si at du ønsker og bo mer hos din far. Du er 13 år, og dine ønsker er viktige.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse