Hopp til hovedinnholdet

Savner pappa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var på sykehuset i 2010 og jeg dro til pappaen min etter at jeg kom hjem, jeg var hos han hele påska op i slutten gråt jeg og ville hjem til mamma, fordi jeg er/var mammadalt. Og jeg har faktisk ikke snakka med han siden det og jeg savner han. Han har en kone som jeg er glad i og 2 barn jeg ikke kjenner. Forrige år prøvde pappa og kontakte mamma, men det ble bare masse uenighet. Og mamma syntes han er den største idioten på jorda. Men jeg savner han så mye at noen ganger gråter jeg meg selv i søvn. Og han har skuffa meg mange ganger, men ogsåoverasket og gjort meg glad! Og mamma syntes at jeg bare skal drite i han, men jeg vil starte og dra til han noen ganger igjen. Men jeg vet bare ikke hvordan jeg skal si det til mamma. Og meg og brødrene mine har ikke samme pappa. Og han er jo pappaen min uansett! Men hjelp meg litt med hvordan jeg kan snakke med mamma om dette på en årntlig måte og be henne snakke med pappa. Plis!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Pappaen din er jo pappaen din uansett.  -At du har lyst til å se ham selv om mamma syns han har oppført seg dårlig, kan jeg forstå.  Det er slitsomt når foreldrene ikke kan prate greit om hverandre og oppføre seg greit!

Jeg tenker at det går an å gjøre dette så enkelt som mulig.  Du kan si til mamma: "Kanskje syns du ikke pappa er så grei, men det er den pappaen jeg har, og jeg vil gjerne se ham.  Jeg ønsker å ringe ham og avtale å besøke ham. " Hvis mamma sier mye om og men da, så kan du forsøke å si at du ikke ønsker å prate noe mer om det. 

Kanskje kan du også sende pappa en melding eller ringe og si at du gjerne vil møte ham.  -Det går jo også an at du prøver å ha litt sms-kontakt innimellom, selv om du ikke ser ham. 

Du finner også en artikkel under om hvordan du kan prate litt med mamma.  Under tema skilsmisse finner du også en del artikler som kan være til nytte. 

Helsesøster eller noen på familievernkontoret kan hjelpe deg om du trenger litt støtte.  Ta kontakt direkte med dem selv.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse