Hopp til hovedinnholdet

Hvem bestemmer hvor vennen min skal bo?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! En kompis av meg har skilte foreldre og nå vil moren hans flytte. De skal flytte veldig langt, og for å få kommet til faren når de flytter må han enten ta tog i 10 timer eller fly ned. Da foreldrene hans skiltes ble det, i rettssak og full pakke, bestemt at han skulle være partallshelgene hos faren og resten hos moren, samt tre uker om sommeren og annen hvert jul og andre ferier. Men nå, hvis moren hans flytter kan han ikke komme ned annen hver helg og sånt lenger, så det jeg egentlig lurer på er: Har hun lov til å bestemme at han skal bo hos henne etter de flytter? Gutten er født i 2001.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Slik jeg forstår spørsmålet ditt, så lurer vennen din på om han må flytte sammen med sin mor langt bort fra far. Det høres ut som at mor har noe som heter daglig omsorg. Det fører til at hun kan bestemme hvor han skal bo. Men, siden vennen din nå er 12-13 år er det naturlig at hans ønsker også høres og tas hensyn til, så langt det er mulig.  

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse