Hopp til hovedinnholdet

Jeg må bestemme om jeg vil bo hos mamma eller pappa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldra mine er skilte, og de har begynt å si at jeg selv må bestemme når jeg skal være hoss dem. Dette er veldig vanskelig fordi pappa og mamma reiner med at jeg skal ville være mest hoss dem, men selv vill jeg være hoss mamma fordi vi to har ganske godt forhold og vennene mine er der. Og hoss pappa har jeg ingen venner, bare uvenner. Pappa får meg til å snakke stykt om mamma, og jeg sliter med å forsvare henne. Hvordan skal jeg klare og si til pappa at jeg vil bare være hoss mamma meste parten av tiden?? Hilsen en jente som er veldig frustrert!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du skriver at foreldrene dine har bedt deg bestemme hvem du vil bo mest med, og at du synes det er vanskelig. Det forstår jeg godt! Har du en voksen du stoler på som du kan snakke med om dette? Du har jo tydeligvis tenkt mye på dette, og funnet ut hva du ønsker mest. Jeg tenker at du kan trenge en voksenperson som ikke er mamma eller pappa, men som du stoler på, som kan hjelpe deg med å fortelle hva du ønsker. Kanskje har dere kontakt med Familievernkontoret, og har samtaler der? Kanskje snakker du med sosiallærer eller helsesøster på skolen? Eller kanskje du har god kontakt med mammaen til en venninne? Tror du at det kunne vært en løsning, slik at du får sagt det du ønsker å si?

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse