Hopp til hovedinnholdet

Lei meg pga skilsmisse.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 17år og foreldrene skal skille seg. Mamma har allerede funnet seg et sted å bo, og hun flytter neste uke. Jeg bor på hybel med kjæresten min. Jeg er veldig lei meg for det som skjer. Jeg har alltid visst at forholdet til foreldrene mine ikke var den beste men jeg likte å se oss alle sammen. Jeg kommer hjem til dem hver helg, og jeg liker at vi sitter alle sammen. Det jeg gruer meg til er hvordan det skal være framover? Hvor skal jeg være i helgene? Jeg vil ikke velge mellom dem, jeg vil være med begge to samtid!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17!

Du forteller at dine foreldre skal skille seg. Selv bor du på hybel sammen med kjæresten din. Du gir uttrykk for at du synes skilsmissen er vond, og at du ønsker at foreldrene dine skal holde sammen. Noen foreldre tror at en skilsmisse gjør mindre vondt for barna når de begynner å bli store og kan klare seg selv, men erfaringer viser at det ikke er så enkelt. Kan du snakke med foreldrene dine om følelsene dine? Kan du snakke med noen andre, som helsesøster, familiesenteret eller kanskje du kjenner noen andre med skilte foreldre? Jeg tenker det er viktig at dere snakker om det, slik at du slipper å føle deg splittet. Det er viktig at de er foreldre uansett, og at du er barnet deres uansett.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse