Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke mannen mamma er sammen med.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Det er altså slik at jeg bor hos mamma. Hun har en mann jeg ikke er sikker på om jeg liker. Vi klarer liksom ikke å føre en samtale sammen. Min far jobber på en båt ute i havet. Han jobber ti uker og har fri ti uker. Jeg er vandt til å ikke se han så mye, men han bor nå i Brasil. Jeg så han nå rett før vinterferien. Da hadde jeg ikke sett han på over et helt år før det. Jeg ønsker å se han mere men dette er veldig vanskelig siden han ikke bor i Norge. Jeg savner han veldig. Jeg er 15 år og jeg vet jeg har noen flere rettigheter, men jeg ønsker ikke såre min mor. Hun er dessuten gravid med mamma sin kjæreste. Hilsen jente 15år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15 år!

Du skriver om at du bor hos din mor sammen med hennes kjæreste, som hun nå er gravid med. Din far jobber på båt, og har turnus på ti uker jobb/ti uker fri. Nå bor han i Brasil, og du får sjelden se ham. Du skriver at du vet at du har flere rettigheter, men at du ikke ønsker å såre din mor. Jeg er usikker på hva du mener med at du har flere rettigheter? I forhold til barneloven heter det at barnet har rett på samvær med sine foreldre. Det heter at det er viktig både for barnet og foreldrene at det fastsettes et fast, stabilt og regelmessig samvær med den av foreldrene som barnet ikke bor hos. Det at din far nå bor i Brasil gjør jo dette noe vanskeligere, det er ikke så enkelt å dra på samvær for en helg.  Når du er over 12 år, skal din mening legges stor vekt på. Det betyr fremdeles at dine foreldre har mest å si for hva som er best for deg- inntil du fyller 18 år.

Jeg tenker det er viktig at det lages avtaler om samvær som gjør at dere alle vet når, hvor lenge, og hvor du skal treffe faren din. Det kan familievernkontoret hjelpe med, dersom det er vanskelig for din mor og far å lage slike avtaler sammen. Informasjon om nærmeste familievernkontor finner dere på www.bufetat.no/familievernkontor/.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse