Hopp til hovedinnholdet

Hvilken av foreldrene mine skal jeg bo hos?Og hvordan skal jeg fortelle det til dem hvem jeg helst vil bo hos?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei.Mamma og pappa skilte seg da jeg var 1 år, helt til jeg ble 6 har jeg bodd hos mamma men hatt kontakt og vært på besøk hos pappa mange ganger. Da jeg fylte 6 bestemte mamma seg for at jeg ikke fikk ha kontakt med pappa lenger. Sommeren 2013 fikk jeg for første gang kontakt med pappa igjen. Jeg har vært der oppe i alle feriene så langt, og synes han er super. Både mamma og pappa sier jeg får selv bestemme hvem jeg vil bo hos,men jeg vet ikke. Her i Bergen har jeg en super venn som jeg ikke kan erstatte, han er treneren min og har gjort alt for at jeg skulle nå målet mitt om å bli norgesmester i taekwondo. Jeg har superlyst til å flytte til pappa i Sandefjord,men vil ikke miste treneren min som har fulgt meg opp siden barndommen.jeg kjenner heller ingen i Sandefjord.Det er en del husbråk her hos mamma og jeg hater stefaren min. jeg takler ikke en gang å være i samme rom som ham.Hva skal jeg gjøre?Hvem skal jeg bo hos?Og hvordan skal jeg fortelle det til dem hvem jeg helst vil bo hos?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette forstår jeg er en utrolig vanskelig avgjørelse å ta. I følge barneloven er det ikke du som skal bestemme hvor du skal bo, det er det dine foreldre som skal bestemme. Du har imidlertid krav på å bli hørt i forhold til hvor du vil bo og din mening skal legges særlig vekt på. Det å velge mellom de ulike fordelene og ulempene du står overfor er ikke lett alene. Det er kanskje vanskelig å snakke med foreldrene dine om alt. Mange bruker helsesøster, sosiallærer eller kontaktlærer å snakke gjennom disse tingene.

Det finnes også flere familievernkontor i Bergen. De er eksperter på å hjelpe barn og unge og deres familier med denne type problemer. Der jobber psykologer og familieterapeuter med lang erfaring med å hjelpe foreldre bli enige om hvor barna skal bo. Du har også krav på å få snakke med noen der om du vil.

Det er viktig at du er ærlig med deg selv om hva som er viktigst for deg, å trives hjemme eller bli hos treneren du er glad i. Det er også Tae kwon do klubber i Tønsberg. De er ITF klubber. Kanskje faren din og treneren din kan undersøke litt om dem før du tar en avgjørelse.

Jeg tror likevel det er viktig at du får snakket med noen om hvordan du har det.

Lykke til, håper dette har vært til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse