Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bo hos pappa og ikke mamma?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt skilte foreldre siden barnehagen og jeg fyller 14 om noen dager, jeg har lenge hatt lyst til å bo hos faren min men mamma lar meg ikke, jeg klarer ikke å bo hos mamma mer. Hva kan jeg gjøre for å få det som jeg vil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er foreldrene dine som skal bestemme hvem du skal bo hos. Du skal høres og dine meninger skal legges vekt på fra du er 12 år.

 

Du må snakke med dine foreldre og argumentere for hvorfor du vil bo hos din far. Det er mange ungdommer som tror det skal bli bedre å bo hos den andre forelder, men da hverdagen kommer blir det grenser, krav og konflikter også der. Det er jo ikke uvanlig at det er problemer og konflikter mellom foreldre og tenåringer i en periode uansett hvem de bor hos.  

 

Hvis dine foreldre ikke blir enige så kan de be om megling på Familiekontoret. Hvis de ikke blir enige der så kan de kontakte advokat for å ta opp sak om hvem som skal ha den daglige omsorgen. Det beste er at foreldre blir enige uten advokater og rettsaker,  da det ofte fører til konflikter og dårlig samarbeid, noe som igjen går ut over barna.  

 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning. Du kan få råd om hvordan du kan få det bedre hjemme hos mor, eller hvor dere kan få hjelp til å endre det som er vanskelig. 
Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse