Hopp til hovedinnholdet

Jeg har store problemer med stefaren min. Jeg vil flytte til pappa, men er gla i mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har et Problem;( stefaren min er utrolig irriterende og frekk. jeg hadde bare ipaden på fanget når jeg spiste og skjermen var ikke engang på også klikka han fullstendig! han bare SERIØST?! Er du 3 år?! og så sa jeg bare at jeg har jo ikke fått noe beskjed om å legge den vekk også klikka han og bare ja men jeg bar sagt det før! han sa det kanskje når jeg gikk i 5 klasse! Også er han så sjalu! bare mamma skal på butikken må han bli med og når jeg er med mamma blir han sjalu og tar henne bort for å "prate voksen prat":( Når jeg var syk så ble han tilfeldigvis syk han også bare 1 dag etter jeg ble syk! Bare for å få mamma til å gi oppmerksomheten til han. mamma stelte bare med han fordi han er yndlinger hennes (føles det ut som). han er også slem. han kommer ned på rommet mitt og kjefter på meg for å ikke ha tatt inn glasset mitt i oppvaskmaskina. han orker og gå ned 1 trapp og inn en dør men ikke å bare ta glasset for meg? vil flytte til pappa men er for glad i mamma :( hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har det veldig vanskelig hjemme, det må være veldig slitsomt for deg. Det er ikke sikkert du føler du klarer å snakke med din mor om det, men du kan jo forsøke ?

Hvis ikke det nytter bør du be om å få snakke med en voksen på skolen, f.eks helsesøster eller sosiallærer. De er flinke til å snakke med barn og unge som har ulike ting de sliter med.

Det kan være godt for deg å prate litt med din far om dette, eller du har kanskje allerede gjort det.

Det viktigste er at du får din mor til å forstå hvordan du har det, og det bør en annen voksen hjelpe deg med.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse