Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil si hva jeg mener.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Når mamma å pappa skilte seg var eg liten og forstod lite. Eg ble ikke lei meg og eg visste litt på forkant at det kom til å skje noe snart. Når eg ble eldre gjorde pappa inntrykk på at mamma var den som brøt avtaler,forstod Aldri hva vi ville,ga oss ikke det vi trengte og få dårlig inntrykk av henne. Nå forstår eg hvor forferdelig det egentlig har vært. Pappa er barnslig og det er han som vi burde få dårlig svak og det er eg ganske sikker på at broren min syns og.eg kan ikke for det eg har blitt oppdratt sånn. Mamma har prøvd i 7 år til å få han til å forstå mn han er barnslig og egoistisk så han bryr seg ikke en dritt! Eg vil snakke med han mn eg greier bare ikke. Har prøvd å snakke med folk mn det forandrer ingenting. Han er nesten som et barn som mobber andre.han gidder ingenting,kjefter på andre og synes di er egoistiske. Eg vil bare si min mening uten å begynne å grine å uten han skal slenge en usann og barnsli kommentar. Hva skal eg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.

Du beskriver en vanskelig og vond situasjon. Skillsmisser kan ofte være kompliserte. Der det er barn/ungdom i bildet er det svært viktig at disse ikke blir en del av konflikten. Du beskriver jo her hva som skjer der voksne ikke tar innover seg det ansvaret de har for å ivareta barna/ungdommen.

De voksne bør ikke snakke stygt om hverandre til barna, og de bør unngå å krangle slik at barna hører det, eller blir en del av det.

Det går an å ta kontakt med helsesøster på skolen for å få hjelp til å snakke med pappaen din, slik at du kan få sagt din mening. Helsesøster kan også ha samtaler med hele familien.

Du kan også få hjelp fra familievernkontoret, se artikkel. Det er ikke greit at voksne ikke tar ansvar for å skjerme barn i en skilsmisse. Ved å få hjelp utenfra vil kanskje pappaen din forstå at han må endre sin oppførsel, og at mammaen din og han må finne en bedre måte å samarbeide på.

Du må si i fra til de voksne hva dette gjør med deg, og at du ikke vil ha det sånn.

Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse