Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at jeg skal få lov til å bo mest hos min mor?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 14 år og blir 15 i august Jeg vil bo mer hos min mor, men min far vil ikke det. Vi har inngått en avtale at jeg skal ringe minst en dag før viss jeg vil være mer hos min mor, men jeg vil bo hos min mor fast to-tre dager lengre. Med denne avtalen får jeg ikke være der enn maks en dag som regel. Jeg bor nå annenhver uke hos mamma og pappa men jeg vil ikke det mer, jeg har sagt det til min mor, men ikke til min far fordi jeg vet ikke hvordan, jeg vil ikke såre han og han vil ikke betale barnebidrag... Så jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å få dette til slik jeg vil ha det??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette forstår jeg er vanskelig for deg, og et problem du deler med mange. Det er ikke lett når foreldre ikke er enige om hvor og hvordan barna skal bo. Det er vanskelig for foreldre å innse at barna deres kanskje ikke vil bo sammen med dem. Mange kan ikke tro at barna deres ikke vil være hos dem, de tror ofte at den andre forelderen har sagt noe negativt om dem.

Det er dine foreldre som har ansvar og tar beslutninger på dine vegne til du er 18. Du har imidlertid krav på å bli hørt i saker som angår hvor du vil bo og samvær. Dersom du ikke føler du kan si det direkte til faren din, kan du be mamma ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan du si din mening og få hjelp til å få sagt det til faren din.

Håper dette er til nytte for deg!

 

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse