Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få hentet tingene mine hos faren min?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine ble skilt for 16 år siden og det er fortsatt masse kommunikasjonsproblemer. De samme problemene har jeg med min far, og per dags dato har jeg ingen kontakt med min far. Etter lang tid med flytting fram og tilbake har jeg selv tatt et valg og flyttet til min mor. Dette likte ikke faren min i det hele tatt og jeg får nå ikke lov å hente tingene mine hjemme hos han uten at han skal være der. Kontakten med familien min på fars siden er minimal. Jeg er livredd for å møte og treffe han igjen hvor enn jeg går. Hva burde jeg gjøre for å få tak i mine personlige eiendeler liggende hos han? Han har skiftet låser i alle dører og jeg får ikke tak i nøkkel så jeg kan hente det alene. Ikke med hjelp av mine eldre brødre heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Så leit at det er blitt så vanskelig mellom deg og faren din. Det er en vanskelig situasjon å være i. De eiendelene du har fått i gave eller som er kjøpt til deg er dine. Har du snakket med moren din om å hjelpe deg med å få tilbake tingene dine? Hvorfor går det ikke an å få hjelp av brødrene dine?

Kanskje bør moren din ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan foreldrene dine evt. du også få hjelp til å snakke om hvordan du kan få tilbake tingene dine. Familievernkontorene er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen.

Du kan også forhøre deg med politiet om hva du kan gjøre. Du må tenke deg om hvor viktig eller kostbart det du har hos faren din er. Er det verdt å lage styr for å få tilbake eller bør du glemme det.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse