Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til konfirmasjonen min fordi foreldrene mine er skilt, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som skal konfirmere meg til våren. Da jeg var mindre så jeg alltid frem til konfirmasjonen min og gledet meg masse til jeg skulle bli konfirmert. For 2 år siden skilte foreldrene mine seg og alt ble snudd på hodet. Jeg tåler ikke å være sammen med begge samtidig, jeg gruer meg til jula, jeg feirer ikke bursdag og nå gruer jeg meg ekstremt til konfirmasjonen min. Jeg vil ha konfirmasjonen på gården til pappa sånn som storebroren min når han konfirmerte seg før foreldrene mine skilte seg, men jeg skal heller ha den på ett senter der jeg overhodet ikke vil ha den. Jeg har vært innom tanken på å ha to fester, en hos mamma med hennes familie, og en hos pappa med hans familie men det vil jeg ikke. Jeg vil ha den på gården med dyra som betyr alt for meg, men det vil ikke mamma eller foreldrene hennes. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Konfirmasjonen min som skulle bli perfekt virker nå bare som et mareritt. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Dette forstår jeg er veldig vanskelig for deg. Det er mange som opplever sånne situasjonen hvor foreldre ser ut til å glemme at det handler om barna og ikke seg selv. Det er trist at moren din ikke vil høre på hva du vil på din dag. Konfirmasjonen er en viktig dag for ungdom flest og en dag man ønsker å få lov til å være midtpunkt. mange unge velger å la være å konfirmere seg på grunn av konflikter mellom foreldrene.

Har du fått mulighet til å fortelle moren din hvor viktig for deg dette er? Kan det å skrive et brev til henne om dette. En annen tanke kan være å få noen til å hjelpe deg å snakke med moren og kanskje også faren din om dette. Er det en voksen fra konfirmasjonsforberedelsene som kan hjelpe deg? Kan du bruke lærer, helsesøster eller andre?  Det kan være en god ide for dere som familie å ta kontakt med familievernkontoret, www.bufetat.no/familievernkontor/ der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen og hjelpe hverandre løse problemer.

Håper dette kan hjelpe!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse