Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en familie.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor med 3 søsken og mamma og stefar. Min stefar brukte anabole sterioder før jul.D var masse styr og politi og utrygghet.Mamma og ungene holdt oss sammen.Vi pratet masse med både BUP og skole helsesøster Etter hvert ble ting roligere. Mamma valgte å ta han tilbake.Jeg og min stefar kranglet på grunn av jeg følte fortsatt den usikkerheten og hatet til ham i den perioden.Så ble ting roligere med tiden Vi begynte på ungdomsskolen. Jeg og min tvillingsøster har alltid vært usikker på oss selv. Og med alt styret før jul ble den forsterket. Venner begynte å si veidere det som skjedde. Min søster begynte å kutte seg. Hun har sluttet nå.Det er vanskelig å forklare alt det jeg følte under den perioden i løpet av livet mitt. Det var så mye som skjedde. Mamma brukte min Facebook konto til å spioner på han, det var galt. Jeg hater å tenke på dette,da begynner jeg å gråte. Mamma og stefar ble sammen. De skal skilles igjen, fordi han tror mamma er utro.Hjelp meg. Jeg vil bare ha en familie!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Ut fra det du skriver forstår jeg at du har hatt og har det vanskelig.
Det høres ut som det har skjedd mye som selvsagt har gjort at du og søsknene dine har opplevd en del utrygghet. I tillegg har du hatt mange tanker, og du skriver at du begynner å gråte når du tenker på dette. Nå opplever du at mammaen din og stefaren din skal skilles.

Dette er sikkert ikke lett. Du skriver at du vil ha en familie. En familie har du selvom mamma skiller seg. Du vil jo ha mamma og søsknene dine.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsesøster, eller helsestasjonen for ungdom for å ha noen å snakke med. Det å dele tanker og følelser som er vanskelig med en annen vil kunne hjelpe.

Ofte gjør foreldre ting som påvirker barna. Det kan jo hende at mamma, du og søsknene dine skal ta kontakt med et Familievernkontor for å snakke igjennom en del ting som har skjedd.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse