Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo mer hos pappa.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15år, og går nå i 10ende. Mamma og pappa bor hver for seg, og har gjort det siden jeg gikk i 2. Klasse. Jeg og min søster(10) har alltid bodd fast hos mamma, men er hos pappa annen hver helg og litt i ferier osv. Jeg har alltid hatt lyst til å bo mer hos pappa, han bor i nabokommunenen, og jeg har ikke mulighet for å komme meg på skolen om jeg skal være hos han i ukedagene. Jeg har snakket med mamma mange ganger og sagt at jeg vil bo mer hos pappa, og kan gjerne bytte skole om jeg må det. Jeg har faktisk lyst til å bytte skole. Men ulempen her er at mamma ikke gidder å diskutere dette temaet. Er det noen muligheter for å få en sjangse til å flytte til pappa? En annen grunn er at jeg også vil bo en stund uten søsteren min/ ha alenetid med pappa/mamma. Jeg vil også gjerne at mamma, pappa og jeg finner på noe sammen, ALENE, hvordan og hva kan vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.

Det er ofte ikke så enkelt når man har skilte foreldre, og de ikke bor slik at man kan ha samme skole, og aktiviteter. Du ønsker nå å bo mer hos pappa, men mamma vil ikke diskutere dette. Det er kanskje litt skremmende for mamma at  du vil bo mer hos pappa.

I henhold til Barneloven skal ungdom høres, og deres mening skal tillegges vekt når det gjelder hvor ungdom ønsker å bo når de er på din alder. Dette står i §. 31.

Jeg vil foreslå for deg at du hører med pappa om dere kan kontakte et Familievernkontor hvor mamma, pappa og du kan snakke sammen om det du har skrevet her.

Du kan også snakke med helsesøster. Helsesøster kan hjelpe deg å snakke med mamma og pappa.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse