Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg gråter vær dag og har det veldig dårlig med meg selv, og jeg har veldig høyt fravær på skolen. Jeg tenker mange ganger på hvorfor må jeg leve? Jeg vil ikke leve... Foreldrene mine krangler mye, og er veldig ofte sure eller lei meg, de hadde tenkt til å skille seg, men de finner ikke ut hvem som skal bo med meg og søsteren min, så de prøver å holde sammen, men det fungerer ikke så bra. Jeg sliter også med veldig vondt i hodet, og det har jeg hatt siden jeg var 5 år, og nå er jeg 14 år, jeg har vært hos legen veldig mange ganger men de finner ikke ut av det. Jeg har snakket med kontakt læren min om fraværet og om jeg vil snakke med helsesøster om situasjonen min, men jeg vet ikke om jeg vil snakke med helsesøster fordi, jeg braser bare ut i gråt og det er veldig vanskelig å få sakt hvorfor jeg har det sånn som jeg har det. Jeg har ikke noen onkelige gode venner som jeg kan snakke med, jeg er en veldig følsom og sensitiv person og det er ikke mye som skal til for at jeg skal bli

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år. 

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår ut fra det du skriver her at du har det vanskelig. Det er ikke lett å bo sammen med foreldre som krangler mye. En del av det du forteller om her kan være konsekvenser av den totale situasjonen du er i.

Du skriver om fysiske plager, du gråter mye og du har tanker om at du ikke vil leve. Det tenker jeg er alvorlig. I tillegg har du et stort skolefravær, og det er heller ikke bra. Det er trist at du ikke har noen ordentlige venner å snakke med. Det jeg tenker er bra er at du har skrevet til oss. Det viser at du har styrke, og jeg tenker også at det sier noe om at du vil ha hjelp. Ved å få hjelp vil du og familien din kunne få det bedre.

Jeg synes at du bør snakke med helsesøster. Det kan hende at du begynner å gråte, men det gjør ikke noe. Du vil føle deg lettere ved å få noen å snakke med. Helsesøster kan også snakke med foreldrene dine.

Familievernkontoret kan også være et sted familien din kan søke hjelp.

Jeg håper at det at du og familien din kan få hjelp vil gjøre at du får det lettere.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse