Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 som ønsker å bo mer hos pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine skilte seg for rundt 1 år siden fordi faren min var utro. I starten ville jeg ikke møte han i det hele tatt, men etter sommerferien trives jeg ikke hjemme lenger. Jeg har møtt faren min bak mamma sin rygg og snakket med han om det. Han har sagt hvis jeg vil så kan jeg flytte til han, men hvordan skal jeg si det til moren min? Er veldig redd for å skuffe henne. Hilsen en frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Mamma og pappa skilte seg for ett år siden, og du har hatt lite kontakt med pappa etter bruddet. Etter sommerferien har du gjenoptatt kontakten med pappa, og ønsker å bo mer hos han. Du trives ikke så godt hjemme hos mamma. Det er vanskelig å finne en måte å snakke med mamma om dette.

Det høres ut som det har vært en krevende tid, og at mamma og pappa ikke snakker så mye sammen. Du er 13 år, og skal derfor ha mye å si i forhold til hvor du ønsker å bo etc. Men fram til du er 18 år er det mamma og pappa sammen som skal finne ut hva som er best for deg i forhold til bosituasjon, samvær etc. De skal sammen bli enige om den beste løsningen for deg. Det legges stor vekt på dine ønsker. 

Min anbefaling er at mamma og pappa tar kontakt med nærmeste familievernkontor. De var nok der til mekling etter de skilte seg for ett år siden. På familievernkontoret jobber det psykologer og familieterapeuter, som bl.a. er gode på å hjelpe familier som opplever skilsmisser. På familievernkontorene er de veldig opptatt av at barn og ungdom som opplever skilsmisser også skal bli involvert, så du kommer nok til å bli invitert med hvis du ønsker det. Mamma og pappa må snakke sammen om hvilken ordning de synes blir best for deg. 

Uansett høres det fint ut å skulle ha kontakt med både mamma og pappa. Du har i ett år nå hatt lite kontakt med pappa, og det er nok det aller beste å ha mye kontakt med både mamma og pappa. Ønsker deg masse lykke til, og håper du og familien din får god hjelp videre. 

Legger ved en artikkel:

www.ung.no/skilsmisse/960_Skilsmisse.html

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse