Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke velge hvem jeg skal være med i jula.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg pleier og være Annahvert år hos pappa i jula og Annahvert år hos mamma Men denna jula skal familien til tanta mi og feire jul , der har vi aldri vært før når det har vært jul . Men dette er egentlig pappa sin jul , og jeg Har sagt jeg vil være med til tanta mi , men nå har jeg kjempe dårlig samvittighet for pappa og de ser jeg bare et par ganger i året , men de andre i familien ser jeg mye oftere . Jeg vil være begge steder og klarer ikke velge . :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at dette er en ubehaglig situasjon, og at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre. I de familiene hvor mor og far bor hver for seg, blir ofte barnet dratt litt i hver sin retning, og du føler kanskje at du må gjøre alle "til lags". Men det går ikke, og noen ganger må man bare velge. Jeg synes det vikigste er at du velger det DU har mest lyst til, uavhengig av hva du tror de andre synes eller mener. Hvis du har lyst til å være med faren din når du ser han så sjelden og det egentlig er hans jul, så synes jeg du skal det. Det er fortsatt en god stund til jul, og jeg er sikker på at tanta din vil forstå deg og synes det er greit. Men det kan være lurt å si fra i god tid sånn at de ikke regner med deg. 

Hvis du derimot har mest lyst til å vre hos tanta di, så er jo det også greit. Kanskje kan du få sett faren din en senere i jula eller litt oftere? 

Snakk med foreldrene dine om hvordan du har det og hvor vanskelig du synes dette valget er. Jeg tipper de vil forstå det, og det kan være veldig deilig å snakke ut om ting istedenfor å gå rundt og gruble.

Les også artiklene under.

Lykke til

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse