Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre når jeg vil bo hos pappa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en fjorten år gammel jente med en tøff Avgjørelse. jeg har skilte foreldre som skilte seg når jeg var et å gammel og det har vært helt greit men noen problemer oppgjenom årene. men om under et og 1/2 år begynner jeg på vidregående og jeg vil bo hos pappa siden det er mye bedre skole der og fordi jeg trives bedre hos pappa . mamma og pappa bor i forskjellige fylker, så hvis jeg skal søke på skolen hos pappa må jeg melde flytting for 1.mai. hvis jeg ikke kommer inn på den skolen jeg vil rekker jeg ikke å melde flytting tilbake. jeg spurte mamma hve hun syntes, da sa hun at hvis jeg flyttet til pappa kunne ikke vi bygge på huset og nå har hun sakt at hun ikke har råd til å bo i huset pga hvis jeg flytter må hun betale barnebidrag. jeg vet ikke om det er sant eller ikke. jeg føler at hvis jeg flytter til pappa er det min feil at hun må selge huset. og hun mener at jeg ikke er flink nokk til å komme inn jeg har bare femmere og seksere i alle fag. hva burde jeg gjøre hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt. Vi skjønner at dette ikke er en enkel avgjørelse for deg. Først og fremst kan vi si at hvor du skal bo, ikke skal styres av hva det gjør for økonomien til foreldrene dine. Du skal bo der hvor foreldrene dine tenker det er best for deg å bo. Når det kommer til det økonomiske, så er det noe som foreldrene dine må finne ut av, gjøre avtaler om og eventuelt kontakte NAV.

Det er foreldrene dine som må bli enige om hvor du skal bo ut fra hva de tenker er best for deg. For å finne ut av det, må de blant annet snakke med deg og høre hva du tenker.

Hvis de ikke klarer å bli enige om dette kan de få råd på familievernkontoret. Du kan også be om å få snakke med noen der som kan hjelpe. Du kan lese mer om familievernet her: Lenke til side om familievernet

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse