Hopp til hovedinnholdet

Er det galt av meg å mislike mamma for at hun er lykkelig med en annen mann?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, foreldrene mine skilte seg, og nå hater pappa mamma. han blir helt rar og klarer ikke å snakke om hun. en gang de kranglet om natta sa han at han så at hun hadde sex i leiligheten sin med en mann som jeg ikke liker. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg føler at jeg er på pappa sin side og vil at mamma skal slå opp med kjæresten sin. hva er vitsen med at de er sammen hvis de ikke skal ta neste steg, noe jeg ikke vil. kommer til å bo hos pappa fast hvis hun gifter seg eller no. er det galt av meg å mislike mamma for at hun er lykkelig med en annen mann? føler at hun holder ting hemmelig for meg og at de dagene jeg er hos pappa så er hun bare sammen med kjæresten sin. klarer ikke å stole på hun lenger. når jeg prøver å glemme det så finner ser jeg eks et nytt armbånd på hånden hennes, 2 kino billetter i veska hennes og meldinger på mobilen hennes når hun tekster med han. blir kvalm bare jeg hører navnet hans. det er ille nok at foreldrene mine er skilt, men at de er uvenner er dumt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er helt normalt å være sint, skuffet og lei deg på grunn av at foreldrene dine er blitt skilt. Det er heller ikke unormalt å bli mest skuffet over den som har raskt skaffet seg nye kjæreste og gått videre i livet mens dere andre er igjen med sorgen.

Mange blir også skuffet over at den forelderen som har ny kjæreste ofte virker som at de mister interesse for barna sine. Dette oppleves veldig sårt for de fleste barn.

Mamma bør få vite hvor vanskelig dette er for deg. Det er ikke sikkert hun er klar over hvor mye dette påvirker deg. Pappa har nok kjærlighetssorg, men han må like vel respektere at du har rett til å ha kontakt med begge dine foreldre.

Du har etter barneloven rett til å bli hørt i saker om hvor du skal bo og i forhold til samvær.  Det kan være en tanke å ta kontakt med familievernkontoret, www.bufetat.no/familievernkontor/ der du bor. De er eksperter på å hjelpe barn og voksne som har familieproblemer. Der kan du bli hørt om hvordan du har det og hva du vil.

De kan også hjelpe deg å få foreldrene dine til å forstå hva du trenger nå. Si i fra til foreldrene dine om du vil det!

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse