Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg kan velge å være hos mamma i jula, selv om jeg helst vil det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en pappa som bor 2t unna. Han er gift med en dame, som jeg ikke liker, fordi hun ikke sier "hei" til meg, hun favoriserer sine barn framfor meg, hun snakker ikke med meg og det er alltid jeg som må begynne samtalene. I år skal jeg egentlig feire jul der, men har ikke noe lyst fordi jeg er redd for at hun skal ødelegge julen min. Jeg har mest lyst til å feire jul hos mamma, siden hun har fått seg en kjæreste som ikke presser meg til noe og jeg kan gjøre hva jeg vil når jeg er sammen med han. Han har veldig snille barn som passer på meg, de er altså eldre enn meg. Jeg er redd for at hvis jeg ikke feirer jul hos pappa vil han ikke at jeg skal komme tilbake til dem. Hva skal jeg gjøre og hvor skal jeg feire jul?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har mest lyst til å være hos mamma i jula.  Jeg tenker at det går an å prate med pappa om dette.  At foreldre blir lei seg eller skuffa, kan være litt vanskelig.  Jeg tenker at foreldre må tåle det.  Foreldre skal ha fokus på barnas beste.  Jeg kan ikke fortelle deg hvor du skal feire jul, men jeg kan si deg at du har rett til å si ifra om hvordan du opplever det og at foreldre skal ta hensyn til det.  Kanskje vil det å få pratet med pappa om dette faktisk gjøre at det blir greiere å besøke ham siden også.  Du vil jo slett ikke miste kontakten med ham og det blir han antagelig glad for å høre.  

Kanskje er det noen andre i familien ellers som du også kan prate litt om dette med.  Å dele tankene litt, er ofte lurt.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Erfaringer etter samlivsbrudd

Gutt tenker (colourbox.com)

Hvordan føles det når foreldre skilles? Blir du hørt? Er det bare dumt? Les tips, råd og erfaringer fra andre ungdom.

Les mer

Ferie med skilte foreldre

Tegning av skilte foreldre (colourbox.com)

Når foreldrene er skilt kan ferien bety både positive og negative opplevelser.

Av Hege, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse