Hopp til hovedinnholdet

Samlivsbrudd og bekymring for mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

For noen måneder siden gikk mamma og pappa fra hverandre. Jeg tok det greit, fordi de bor ikke langt unna hverandre, og jeg kan velge når jeg skal være hvor. Det var mamma som slo opp, men nå har hun begynt å slite med deprisjon. Og hun sier hva sliter med til meg, og da begynner hun å gråte. Jeg får en vond klump inni magen. Jeg vil selvfølgelig hjelpe henne, men vet ikke hvordan. Og som sagt det var mamma som slo, men nå vil hun ha pappa tilbake. Pappa vil ikke fordi han har det bedre nå. Jeg føler at jeg må gå imellom dem som en budbringer, fordi når de snakker sammen begynner hun å gråte, og det er jeg som må trøste henne. Det er veldig tungt for ,meg, og se at et menneske har det vondt. Så jeg håper på svar hva jeg kan gjøre. Jeg går også¨til helsesøster på skolen, men trenger hjelp fra dere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om stor bekymring for moren din. Du føler at du må passe på henne og synes det er vondt å ha et slikt stort ansvar. Du forteller også om at du står midt imellom foreldrene i konflikten, dette er vanskelig. Det skal ikke være slik at barna skal ha ansvar for foreldrene sine, det er de voksne som skal ha ansvar for å passe på seg selv. Likevel kan jeg forstå at du ikke klarer annet enn å bekymre deg. Jeg er glad for å høre at du har faste samtaler hos helsesøster.
Noen burde forsikret deg om at mamma og pappa blit tatt godt vare på, slik at du kunne legge av deg dette store ansvaret. Kunne du be helsesøster om å finne ut hva slags hjelp mamma kunne få? Spør helsesøster om hun har hørt om familieråd, les mer om familieråd under her.

Du kan også be om hjelp fra barnevern eller familievernkontor. Spør helsesøster om hun kan hjelpe deg med å ta kontakt.

 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse