Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre, mamma nekter stemor å delta

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er skilt og jeg har to steforeldre. Har et godt forhold til begge to. Nå vil mamma bestemme at min stemor ikke får lov til å komme på skoleavslutninger, håndballkamper osv! Stemora mi har allltid stilt opp for meg og jeg vil gjerne ha henne der. Hun deltar ikke på kontaktmøter og sånn, da er det jeg og foreldrene mine som er der. Kan mamma bare bestemme dette???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Håndballkamper er vanligvis arrangert av et idrettslag eller en håndballklubb, og ikke av en privatperson. Moren din kan derfor ikke bestemme hvem som skal få se på når du og laget ditt har kamp.

En skoleavslutning er ment å være en hyggelig avslutningsfest for eleven og hans nærmeste. Det er derfor naturlig at det er du som bestemmer hvem som skal inviteres med.

Vi anbefaler deg å ta en skikkelig prat med moren din. Si hva du tenker og føler. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med henne om dette, er det hjelp å få på familievernkontoret. Der er de flinke til å hjelpe familier til å klare å snakke sammen om vanskelige tema. All hjelp er gratis. Du finner ditt nærmeste familievernkontor her:   

Lenke til side om familievernet og ditt lokale kontor

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse