Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få sagt at jeg vil bo hos pappa hele tiden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke helt om dette er riktig kategori, men kanskje litt i alle fall. Pappa har nettopp fått seg kjæreste, og hun r veldig hyggelig, men hun har en sønn som er 6 år, jeg skal møte han på torsdag for første gang, og jeg vet ikke hvordan jeg skal oppføre meg for at han skal like meg, noe jeg veldig gjerne vil! Jeg har også et og et halvt problem til (Pluss noen andre egentlig og.) Jeg tror de skal flytte sammen etter hvert, og det har jeg veldig lyst til, men siden hun har sønnen sin hele tiden, og jeg bor annenhver uke hos foreldrene mine, tror jeg jeg vil føle meg litt utenfor osv. Men jeg har egentlig ikke villet bodd hos mamma siden de flyttet fra hverandre. Hun har vært full, særlig da, og av og til nå, og det eneste vi gjør er å krangle! Hvordan kan jeg si at jeg bare vil bo hos pappa?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no

Du forteller at du ønsker å bo hos pappa hele tiden, men du synes det er så vanskelig å fortelle dette. Kanskje er du redd for å såre mamma. Kanskje synes du at du må passe på mamma litt også, du fotreller jo at hun kan drikke seg full, og dette liker du ikke. Mange barn føler at de må ta et ansvar for foreldrene sine, noe de egentlig ikke skal.

Jeg synes du skal snakke med pappa om dette, det virker som du er trygg på han da du ønsker å bo der hele tiden. Det er foreldrene sitt ansvar å se til at barna har det trygt og godt. Det er de som skal bestemme hvor barna skal bo. Derfor synes jeg pappa skal snakke med mamma om dette, evt. at han bestiller en time på familievernkontoret slik at han og mamma kan snakke om dette sammen med en familieterapeut.

Barnloven sier at alle barn over 12 år skal høres og det skal bli lagt stor vekt på hva de mener.Kanskje kunne du også kommet til familievernkontoret og fortelle hva som er viktig for deg. Dette kunne dannet grunnlaget for hva foreldrene dine bestemmer i etterkant.

Jeg synes det er så flott å høre at du liker den nye kjæresten til pappa, det danner et godt grunnlag for at dere kan ha det fint sammen som familie. Du forteller at hun har en sønn på 6 år som du ønsker å få god og positiv kontakt med. Og du lurer på hva du skal gjøre for at han skal like deg.

For det første så må jeg si Vær deg selv!! Den positive innstillingen du har så har du alle muligheter for at dette skal gå fint. Han er 6 år, og er da i en alder som liker å leke. Kanskje kan du spørre pappa eller moren hans om hva han liker, og hva som interesserer han. Kanskje alle 4 kan gjøre noe sammen. Be om råd og hjelp fra de voksne som du stoler på.

Du er slik jeg leser det en ansvarsbevisst ungdom som ønsker det beste for andre, men du må også ta hensyn til deg selv. Lykke til videre!

 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse