Hopp til hovedinnholdet

Bor annen hver uke og ønsker å dra tidligere til den andre, men da kommer det mange ubehagelige spørsmål..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa er skilt, og det går egentlig helt fint for meg, men hvis jeg et hos pappa og jeg sier feks. At jeg vil til mamma en dag før (vi har annenhver uke) så begynner han å spørre meg masse spørsmål jeg synes er vanskelig å svare på, som hvorfor vil du ikke være hos meg og sånt. Så jeg lurer på om jeg kan få hjelp til hva jeg kan svare på de. Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du bor 50/50 hos mamma og pappa og har det bra med det. Men noen ganger så ønkser du å reise litt tidligere til moren din, men det blir alltid stilt så mye spørsmål da.

Det er vanskelig når det blir ubehagelig å spørre om å dra litt tidligere til den andre foreldren fordi man savner den andre. Jeg vet ikke helt hva som er grunn til at du ønsker det men tenker det er fordi du savner den andre. Jeg vet ikke hvordan det er å spørre mamma om dette? Kan hun ta opp dette med pappa? Det er jo ikke du som skal ha ansvaret for dette, men mamma og pappa. Og er det vanskelig for dem å snakke med hverandre så kan de kontakte familievernkontoret å få diskutert dette.  Familievernkontoret snakker også med barna hvis de ønsker det.

Innimellom når man savner den andre så skal man ha lov til å be om å dra litt før uten at det kommer mange spørsmål. Men pappa spørr også sikkert for han er glad i deg og vil du skal ha det bra når du er hos han, og er redd for at det er vanskelig for deg å være hos han så lenge. Hjelpen jeg kan gi på hva du kan svare er kan at du har det fint hos han, men akkurat nå så savner du mamma og har lyst til å dra litt tidligere. Er det slik at du ønsker det hver uke så bør mamma og pappa snakke om å endre samværet litt. Men det høres ut som du syns det går helt fint med 50/50.  

Lykke til.

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse