Hopp til hovedinnholdet

Jeg har bare lyst til og flytte til mamma igjen og være sammen med de vennene jeg har kjent halve livet!

 

Spørsmål
Hei
Jeg er en jente på 14 år. For ca 3 år siden ble moren min syk ( manisk depressiv). Det førte til at mamma og pappa skilte seg. Litt etterpå ble mamma syk igjen.
Mens mamma var syk ble det rettsak om hvem som skulle ha meg og lillebroren min, pappa vant, men mamma ble frarådet av sykehuset om å møte opp i rettsaken, men hun gjorde det allikevell, så det var ikke rart pappa vant!
Litt etter på ble pappa kjærste med ei som bor langt unna, så bestemte pappa at vi skulle flytte til henne, som vi gjør nå.
Men nå er mamma frisk, og har vært det ganske lenge, bortsett fra at hun har fått MS, men hun har en god artet type, så det er bare hvis hun går for mye og blir sliten at den ene foten kan slutte å virke, men hun går til fysioterapeut og tar medisin.
Nå har vi bodd her hos kjæresten til pappa i over ett år, og jeg blir bare mer og mer ulykkelig, jeg savner stedet der jeg bodde før og jeg har så mange gode venner der og mamma bor der, jeg har bare lyst til å flytte tilbake og bo sammen med mamma igjen, jeg ser ikke noe problem i det, hun er frisk og det går bra, hun har en fin leilighet (men siden hun har jobbet i barnehage hele livet og nå kan hun ikke det lenger pga. MS, så er hun uføretrygdet).
Jeg hadde gått rundt og tenkt på det i flere månder (at jeg ville flytte) før jeg sa noe, men pappa nekter, sier at det har vært rettsak om det (da hun var syk) og tror bare dårlige ting om mamma!
Etter sommerferien begynner jeg på den 3 skola på litt over et år (Vi flyttet og bodde hos besteforeldrene våre(rett atme kjæresten til pappa) et år der gikk jeg først 2 månder på barneskola før jeg begynte på ei anna ungdomsskole og nå når vi har flyttet til kjæresten til pappa må jeg begynne på enda ei ny ei)
Er jeg veldig lei, og skjønner ikke at jeg gidder og bli kjent med flere folk, jeg har bare lyst til og flytte til mamma igjen og være sammen med de vennene jeg har kjent halve livet!
Så nå som dere vet situasjonen min : I følge loven har jeg rett til og si hvilken foreldre jeg vil bo hos, men dette innebærer jo også at jeg skal bli hørt!(noe jeg ikke blir) Mamma er helt kompetent til å ta vare på både meg og lillebroren min(10) , men pappa sier nei, men det kan jo ikke bare være bare han som kan bestemme det??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 14år1

Jeg skjønner godt at du er lei deg for at du ikke blir hørt. Slik du forteller det høres det ut som om den eneste måte du kan flytte tilbake til mamma er at det blir ny rettsak. Da må mammaen din ønske dette.

Moren din vet hva som skal til for å reise sak. Under en slik sak blir du hørt og siden du er over 12 vil din mening bli lagt særlig vekt på. Det kan hende at du og lillebroren din ønsker forskjellige ting, hvordan vil det bli? Jeg kan ikke love at dere vinner, men det er den måten man må gå frem.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Hvilke voldtekter er de vanligste?