Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg til å miste hunden min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er et skilsmisse barn og jeg eier en fantastisk hund som betyr alt. Før mamma og pappa fikk hunden min ble de enige om at pappa skulle ha hunden min hvis de skilte seg. Nå som de er skilt står ikke pappa for det han sa og vil at hunden min skal være der 50% og 50% hos mamma ( at han følger meg) det hat funket i 18 måneder. Nå er mamma syk og mister hår, er sliten og har armskader og legen sier at hun ikke kan ha ansvar for hunden min nå. Hun kommer til å være syk i 1 år ca. Pappa vil fortsatt ikke ha hunden min der mer enn 50% og jeg er livredd for at vi må omplassere han. Pappa har "truet" meg med det og jeg har grått hver dag i 4 dager og mamma begynner å bli veldig sliten. Jeg vil ikke utsette henne for dette. Mamma har kommet med masse gode forslag f.eks: at venne hennes kan passe hunden min 50% isteden for mamma men jeg er så redd for alt. Hva skal jeg gjore?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 
 
 
 
Så fint at du skriver til ung.no når du er redd og ikke vet hva du skal gjøre. Så fint at du har en fantastisk hund som betyr alt for deg! Jeg skjønner godt at du er bekymret for å miste den.

Nå er mamma syk og dere må tenke annerledes enn før. Jeg skjønner at du bekymrer deg for hvordan det skal gå, men jeg har tro på at dere kan finne en god løsning sammen. Din pappa har sagt at han kan ha den 50%. Du skriver at mamma har kommet med flere gode forslag. Hvis dere har noen gode venner som kan passe hunden din, høres det ut som en god plan. Da blir det nok ikke nødvendig med omplassering.

Du spør hva du skal gjøre. Jeg foreslår at du snakker med mamma om hva dere skal gjøre. Du kan også gjerne fortelle at det er viktig for deg fordi du er redd for å miste hunden. Håper det ordner seg! Hilsen Kors på halsen i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse