Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet av broren min, han gjør små ting mot meg hver dag som gjør at jeg føler meg mobbet. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skal jeg gjøre? Jeg blir mobbet av broren min, han gjør små ting mot meg hver dag som gjør at jeg føler meg mobbet. Jeg har sagt det til vennene mine, men de sa bare at det kommer til å gå over. Foreldrene mine er skilt så jeg føler at jeg ikke kan si det siden vi ikke er spesielt knyttet sammen. Jeg gråter aldri foran andre. Jeg er sjenert når det gjelder dette, men ellers er jeg ikke det. Hjelp meg, jeg liker ikke dette og jeg har ingen å snakke med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du blir mobbet av broren din. Det er ikke greit at du opplever at han mobber deg! Du har fortalt hvordan du har det til vennen dine, men ikke til foreldrene dine. Det er flott at du har snakket med vennen dine om det. Jeg tenker at det kan være lurt å fortelle foreldrene dine hvordan du har det. Foreldrene dine har et ansvar for at du skal ha det bra. Fortell hva det gjør med deg når du opplever at du blir mobbet av broren din. Du skriver at du er sjenert når det gjelder det å snakke om mobbingen. Det kan være lurt å ta kontakt med helsesøster på skolen din. Da kan du snakke med henne først og trene på å fortelle det til foreldrene dine. Det er viktig at du tar tak i dette. Du kan kanskje også snakke med broren din at du opplever at han mobber deg og at det ikke er greit! Legger noen artikler under svaret som du kan lese. Ønsker deg alt godt!


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren? Kanskje har du vært direkte redd for en søster eller bror?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing