Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo hos pappa.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på fjorten år, som har foreldre som bor så langt unna hverandre at jeg er nødt til å ta fly. Jeg bor hos mamma og har gjort det siden jeg var veldig liten. Da jeg gikk i 5. Klasse bodde jeg et halvt år hos pappa for å prøve det. Jeg trivdes veldig godt, men flyttet tilbake fordi pappa skulle få en jobb hvor han ville være en måned borte av gangen. Pappa sa til meg før jeg flytta at jeg kunne jo prøve igjen når jeg begynner på ungdomsskolen, for da er jeg eldre og tåler kanskje bedre at han er borte. Nå går jeg i 9. Og har veldig lyst til og bo litt med pappa og mine to lillesøstre og stemoren min før jeg blir voksen. Siden jeg har bodd der før kjenner jeg mange på min alder, og har en veldig god venninne som har veldig lyst til at jeg skal flytte. Jeg har snakka med pappa om det, men jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med mamma, jeg er så redd hun skal bli lei seg og ensom, og hun sier det når jeg har vært lenge hos pappa at det ikke er morsomt her uten meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du  skriver til Ung.no
Jeg synes du skal få pappa til å snakke med mamma om dette.
Du kan også foreslå at han bestiller time på et familievernkontor slik at foreldrene dine og du kan komme dit for å snakke om dette. På familievernkontoret er de vant til å hjelpe foreldre og barn med å lage nye samværsavtaler og har mye erfaring på å snakke med foreldre som har det vanskelig viss de ikke bor fast sammen med barna. Kanskje kan moren din få hjelp til å snakke om dette viss det blir vanskelig for henne om du flytter. Eller kanskje kan dere sammen med familoievernkontoret finne en løsning som alle kan være tilfredse med.
Lykke til. 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse