Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemme

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa skilte seg fra hverandre når jeg var 7. Fra man er 7 år skal man få si sin mening før en avgjørelse blir tatt. Det fikk jeg aldri gjøre. Det ble sånn det ble og ingen var interessert i min mening om saken. Det ble stadig forandringer om hvor jeg og lillebroren min skulle bo, men til slutt kom de fram til en 6-8 løsning (6 dager hos pappa og 8 hos mamma, så ca annenhver uke hos hver). Dette trivdes jeg med, og håpet det skulle bli sånn en lang stund. De ble sånn til denne sommeren (2014, jeg var 13 år). Mamma fikk en melding om at pappa og samboeren hans hadde hatt en krangel og at jeg og broren min skulle bo bare hos mamma for en stund. Det var ca midt i sommerferien, og vi skulle egentlig til syden med pappa uka etter, med det ble aldri noe av. Etter at skolen hadde begynt igjen kom barnevernet for å snakke meg meg og broren min. De spurte meg om hva jeg synes om saken og hva jeg tenkte om det som hadde skjedd. Jeg sa bare at det ikke hadde noe å si og at jeg bare ville

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har mye og tenke på og at ting ikke er så greit. Du har helt rett i at barn skal få lov til å si sin mening om hvor de vil bo når foreldre skiller seg. Hvis du ikke ble hørt er det viktig at du får mulighet til det nå. 

Vi ser at det mangler en del av spørsmålet ditt og vet derfor ikke helt hva du vil ha svar på. Derfor er det veldig fint om du sender inn spørsmålet ditt på nytt så vi kan få svart ordentlig. 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse