Hopp til hovedinnholdet

Du er ei 16 gammel jente og dine foreldre har akkurat skilt seg. Du bor i dag hos din pappa med din bror og mamma bor et annet sted. Du ser at mamma har det veldig vondt etter dette og lurer på hvordan du kan hjelpe henne.

Jente 16 år
 

Spørsmål

I sommerferien fikk jeg og broren min høre av mamma og pappa at de skulle skilles. Mamma flyttet ut i starten av oktober, og bodde først i en leilighet under et vennepar, og nå i en annen, mindre leilighet. Det tar ca 10-15 min å kjøre mellom der hun bor og der jeg, broren min, pappa og hunden vår bor. Alt dette er jo forferdelig, skillsmisse er noe jeg alltid har fryktet, men det jeg faktisk synes er verst er å ikke helt vite hvordan det går med mamma. Jeg føler på hvordan pappa er, at det går greit, og tenker liksom også at, han bor med oss så ting er liksom ikke såå annerledes for han. Men for mamma går ikke ting så bra. Hun har slitt lenge med å få jobb, nå jobber hun i en koslig liten butikk, men ble i dag sykemeldt. Hun virker så trist og det har skjedd noen ganger at hun har brutt ned og begynt å gråte foran brorne min og meg. Hun har også fortalt selv at hun ikke har det bra. Dette er det jeg synes er det verste. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne? Hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tok kontakt med ung.no. Du er ei 16 gammel jente og dine foreldre har akkurat skilt seg. Du bor i dag hos din pappa med din bror og mamma bor et annet sted. Du ser at mamma har det veldig vondt etter dette og lurer på hvordan du kan hjelpe henne.

Det er trist å se at mamma har det vondt. Å skilles er en vond opplevelse for alle i en familie.

Er det noen rundt dere av familie som besteforeldre, tanter eller onkler som kan prate med mamma? Eller noen venninner av mamma som du kan ta kontakt med?

Mamma kan også få hjelp til å bearbeide dette ved å ta kontakt med nærmeste familievernkontor. Du kan også ta kontakt med dem for å snakke om det du syns er vanskelig med dette. Når du er 16 år kan du uavhengig av dine foreldre for å ta kontakt og de har taushetsplikt.

Det er også noen helsestasjoner som har samtalegrupper for barn av skilte foreldre. Da kan du ta kontakt med helsesøster som har oversikt over dette.

Lykkee til!
Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse