Hopp til hovedinnholdet

Venninnens foreldre er skilt og krangler

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heii! Bestevennen min har foreldre som ikke er sammen mer og begge har kjæreter. Ho bytter vær Tirsdag på hvor hun bor fordi de bor så nærme. Av og til kommer hun til meg og griner får foreldrene har kranglet eller noe. Hva skal jeg gjøre? hva skal jeg si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så heldig venninnen din er som har deg som hun kan komme til og snakke. Og ikke minst få lov til å gråte. Det kan jo bli for mye for deg og. Og ikke minst være vanskelig å vite hva man skal si og gjøre.


En ting som kan være verdt å gjøre, er å hjelpe venninnen din til å snakke med for eksempel helsesøster. Helsesøster kan hjelpe venninnen din ved å snakke med henne, og høre på det hun synes er leit. Hun kan også hjelpe henne med å gjøre endringer så hun kanskje kan få det bedre. Hvis det er ønskelig kan helsesøster også snakke med foreldrene til venninnen din og hjelpe de to til å finne ut av problemene de har seg imellom, ihverfall nok til at det ikke skal gå så mye utover venninnen din. Dersom venninnen din ikke har det bra, og det skyldes at foreldrene krangler, så er det verdt å informere dem om det ogbe dem gjøre endringer. 

Jeg ønsker deg og venninnen din lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse