Hopp til hovedinnholdet

Når foreldre som er skilt krangler.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om noen kan gi meg noen råd.. Foreldrene mine er skilt og de krangler hele tide. Kranglingen går utover meg og broren min på 16 år (snart 17) Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er så mye for meg at jeg begynner å grine. Kan noen gi meg tips til hva jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du forteller her at du er i en vanskelig situasjon. Når foreldre velger å skille seg skal de ta vare på barna, og gjøre alt de kan for å klare å samarbeide, og ikke krangle. 

Du beskriver at dine foreldre krangler, og at det går utover broren din og deg. Det tenker jeg at er svært uheldig, og for deg og broren din fører det til at dere får det vanskelig.

Jeg anbefaler deg å ta dette opp med foreldrene dine. Prøv å snakk med foreldrene dine om hva denne kranglingen fører til for deg og broren din. Du kan også skrive til foreldrene dine hvis du ikke kan snakke med dem. Hvis du ikke klarer å snakke med dem alene kan du få hjelp av helsesøster, eller kanskje en annen voksen du har tillit til.

Du kan også få hjelp av Familievernkontoret, se artikkel under.

Noen foreldre krangler når de har skilt seg, men dette er uakseptabelt når det går utover barna. De må få vite hvordan dette påvirker deg og broren din.

Du viser at du er en sterk og fornuftig jente, og du må si i fra, slik at du kan få det bedre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse